Shingeltak på höjden i södra Stockholm

Ett Shingeltak bjuder ofta på liv- och lustfyllda mönster under tiden de monteras tack vare ett karaktäristiskt kantigt mönster.

Vi fick förtroendet att montera ett nytt Shingeltak på en fin villa på en höjd i södra Stockholm. Förutom att utsikten från tomt och hus bjöd på fina vyer är det väldigt roligt att få vara med när ett Shingeltak ”växer” fram.

Det finns flera olika typer av Shingel, med skillnader såväl i färg som form. På detta tak önskades en klassisk variant från Katepal i skiffergrå färg. När taket var klart såg det nästan levande ut tack vare  shingelplattornas mönster och formationer samt de små nyanskillnaderna i färg som uppkkommer av shiffret.

Mönster i ett Shingeltak
Det blir fina mönster i Shingel som ger ett tak med liv tack vare mängden mönster och små färgskiftningar i shiffret.

Att lägga ett shingeltak kan nästan liknas vid att lägga ett pussel, det är flera  mindre bitar som ska läggas omlott för att tillsammans bilda ett komplett tak. Shingel monteras lämpligen med en spikpistol då det är väldigt mycket spikande i infästningen av ett shingeltak.

Paslode spikpistol är ett bra hjälpmedel när man spikar Shingel
En gasdriven spikpistol var vår bästa vän under arbetets gång. Denna modell från Paslode är mycket smidig och lättarbetad!
Det är viktigt att hålla koll på spikningen när man lägger Shingeltak!

På återhörande!

Vänligen,
Alla Tak i STHLM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *